« Vissza

Hogyan érhetem el, hogy weboldalam előrébb kerüljön a Google találati listáján?

A weboldalak magasabbra rangsorolása egy kész tudomány, sőt külön iparág is, az úgynevezett keresőoptimalizálás vagy SEO. Íme néhány egyszerű tipp a kezdéshez:

Igyekezz, hogy a weboldalad tartalma minőségi legyen

Igyekezz a weboldaladon eredeti és minőségi tartalmat kínálni, amely hasznos az embereknek. Arra van szükség, hogy az oldal tartalma valamiféle jelentőséggel bírjon az emberek számára. A tartalomnak emellett megfelelően tagoltnak kell lennie. A keresőmotorok ügyesen észlelik a gyenge, elavult vagy ismétlődő tartalmakat.

Legyen néhány jó minőségű link, ami a weboldaladra mutat

Intézkedj, hogy más, releváns weboldalakról mutassanak linkek – hivatkozások – a te weboldaladra. Minél több link mutat a weboldaladra más releváns, minőségi oldalakról, annál jobb helyre kerül a te weboldalad a keresőkben. Ez azért van, mert a keresőmotorok a weboldalad népszerűségét és minőségét a rá mutató linkek alapján határozzák meg. Kérd meg ismerőseidet és együttműködő partnereidet, hogy linkeljék be a weboldaladat. Sose vásárolj viszont linkeket, mivel ezt a keresőmotorok csalásnak tekintik és szigorúan büntetik.

Frissítsd rendszeresen a weboldal tartalmát

A legegyszerűbb módja ennek az, ha az oldaladhoz csinálsz egy blogot vagy híreket tartalmazó részt, ahol közzéteszed a legfrissebb híreket, információkat és tanácsokat. Könnyebb a keresők rangsorában magasabbra kerülni, ha mindig van valami friss tartalmad, amely értékes az emberek számára.

Legyél jelen a közösségi oldalakon

Ha az emberek beszélnek rólad a Twitteren vagy a Facebookon, az azt jelenti, hogy jobb eséllyel jelensz meg gyorsabban és előrébb a Google találatai között. Ha jelen akarsz lenni a közösségi oldalakon, akkor legyél ott és posztolj rendszeresen a közösségi hálózatokra. Minél több követőd van, annál nagyobb a hatás a keresőkre.

Ismerkedj meg a keresőoptimalizálással, és használj optimalizálási technikákat

A keresőoptimalizálás (más néven SEO, azaz Search Engine Optimization) az internetes marketing egyik sarokköve. Ha szeretnéd, hogy a weboldalad jó helyen szerepeljen a keresőkben, meg kell ismerkedned a keresőoptimalizálással, és legalább az alapvető keresőoptimalizálási lépéseket el kell végezned. A Mozellóban mindent megtalálsz, ami az optimalizáláshoz kell, csak előbb meg kell ismerkedned a SEO-val. Íme néhány hasznos forrás:

Ha a feladat túl nehéznek tűnik, fizess egy szakembernek

Ha te magad végzed az internetes marketinget, azzal biztosan sok pénzt spórolhatsz, mert a professzionális internetmarketing-szolgáltatások drágák – viszont sok időt és erőfeszítést is igényelnek. Ha nem akarod vagy nincs időd megtanulni az internetes marketinget, megbízhatsz egy internetes marketinggel foglalkozó professzionális céget vagy egy SEO-szakértőt.

Kapcsolódó témák

« Vissza