« Vissza

Hogyan biztosíthatom, hogy a weboldalam megjelenjen a Google találatai között?

Miután kiválasztottad a weboldal végleges webcímét, és létrehoztad a tartalmat, a weboldal készen áll, hogy bekerüljön a Google és más keresőmotorok találatai közé.

A weboldalakat nem emberek adják hozzá a Google-höz és más keresőmotorokhoz. Az oldalakat maguk a keresőmotorok találják meg és veszik fel a keresési adatbázisukba. Így működnek a dolgok: időről időre a keresőmotorok újra ellátogatnak azokra az oldalakra, amelyeket már ismernek, és megnézik, találnak-e rajtuk olyan linkeket, amelyek új és felfedezetlen weboldalakra mutatnak. Amint új weboldalt észlelnek, feldolgozzák, és hozzáadják az adatbázisukhoz.

Ha szeretnéd, hogy a weboldaladat megtalálják és indexeljék a keresőmotorok, a következőket kell tenned:

Küldd be a weboldaladat a keresőmotoroknak

A weboldal elkészítése után szólnod kell a keresőmotoroknak, hogy létezik. A leggyorsabb módja ennek az, ha a weboldalt közvetlenül beküldöd a nagy keresőkhöz.

Miután beküldted a weboldaladat a keresőmotorokhoz, egy hét és egy hónap közti időbe telhet, mire a keresőmotorok elkezdik feltérképezni és indexelni a weboldaladat. Ez a dolgok normál menete, amivel számolni kell. Továbbá, ha a weboldalad bekerül az indexelt oldalak közé, nincs garancia arra, hogy a Google vagy más keresők úgy döntenek, magasra fognak rangsorolni téged a keresési találatok között. De ne aggódj, sok módszer van, amivel javítani lehet a helyezéseden.

Ha egy olyan weboldalon, amely már szerepel a keresőben, található egy link, amely a te weboldaladra mutat, akkor a kereső néhány nap vagy hét múlva a te weboldaladat is megtalálja és felveszi az indexbe. Íme néhány hely, ahol közzétehetsz a linket:

  • Ismerőseid, partnereid ismert és meglévő weboldalai
  • A te más weboldalaid, amelyek már szerepelnek a keresési indexben
  • Profiljaid közösségi oldalakon
  • Fórumok és vitafórumok

Kapcsolódó témák

« Vissza