« Vissza

Uniós áfa kijelzése katalógustételekhez

Ez az információ csak uniós vállalkozásokra vonatkozik.

Alapértelmezésben a Mozello nem számol fel és nem jelenít meg áfát a katalógustételekhez.

Hogyan kapcsolható be az uniós áfa feltüntetése?

Ha a céged az uniós áfakörbe tartozik, és az egész Európai Unióban szeretnél árut értékesíteni a vevőidnek, akkor be kell kapcsolni az áfa feltüntetését:

  1. Jelentkezz be a Mozello-fiókodba.
  2. Kattints a Áruház elemre, majd a Áruház beállításai pontra.
  3. Az Adók részben válaszd az Európai adórendszer lehetőséget.
  4. Add meg a cég adószámát.
  5. Add meg a cég országában alkalmazott áfakulcsot.

Uniós áfa és ár feltüntetése

Az EU-jogszabályok előírják, hogy a fogyasztási cikkek árait áfával együtt jelenítsük meg. A Mozello katalógusában tehát az árakat áfával együtt kell megadnod.

Ha az uniós áfa feltüntetése be van kapcsolva, a rendszer automatikusan az összes létrehozott megrendelésen és számlán feltünteti az áfát.

Árak megadása áfa nélkül

Ha a céged az áfakörbe tartozik, viszont unión kívüli ügyfeleknek kívánsz értékesíteni, vagy az uniós exporttranzakciókra 0%-os áfát akarsz érvényesíteni, akkor két lehetőséged van:

  • Ne kapcsold be egyáltalán az áfa feltüntetését. Ebben az esetben az online áruházad kizárólag rendelési lehetőséget biztosító katalógusként fog működni, a számlázást, adózást és a kifizetések feldolgozását pedig a Mozello rendszeren kívül kell biztosítani.
  • Hoz létre egy második, különálló online áruházat, amely kizárólag nem uniós és céges ügyfeleket fog kiszolgálni. Ez a másodlagos áruház ekkor áfa nélküli árakat tüntet fel, és áfa nélkül fogadja a megrendeléseket.
« Vissza